PODELI

Poznati srbijanski novinar Nezavisnog Društva Novinara Vojvodine i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, Dinko Gruhinjić, ponudio je Vučiću da će prestati sa ustašlukom ako ga ponovo vrati na državne jasle.

Dinko je naime 2016. bio član Komisije za Кonkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini, u kategoriji elektronskih medija.

Takođe je 2014. bio u Кomisiji za izbor projekata u oblasti javnog informisanja za 2014. godinu za elektronske medije.

A takođe i njegov nerazdvojni drugar i verni prijatelj  iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović (inače obojica drevni Vojvođani) je 2014. bio u Кomisiji za izbor projekata u oblasti javnog informisanja za 2014. godinu. za javno informisanje osoba sa invaliditetom.

Tom prilikom su Dinko i Nedim dodelili što sebi što režimskim medijima ogromna sredstva iz budžeta Srbije.

Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović prešli u ISLAM!

Nakon 2016. Dinko i Nedim se više nisu našli na listi Ministarstva kulture ali kako saznajemo saradnja sa Vučićem se nastavila drugim, manje poznatim kanalima. Dok su prošle godine njihovi odnosi naglo zahladneli.

Od tad počinje tihi rat Dinka i Vučića, koji je kulminirao otvorenim Dinkovim ustaštvom u Dubrovniku, gde Dinko sebe jednači sa Dinkom Šakićem upravnikom zloglasnog logora Jasenovac.

Ubrzo nakon ove Dinkove provokacije, SNS mašinerija pokreće kampanju protiv nelojalnog ustaše, a Dinko kao vešt trgovac šalje poruku Vučiću da ukoliko ga vrati na državni budžet neće više biti ustaša. Čak je u SMS poruci Vučiću napisao da bi mogao da prihvati i bilo kakvu funkciju kod Čadeža u Privrednoj komori, pa i po cenu da lakira nokte.

POTRESNO!Njuznet: Soroš nam zavrnuo slavinu, prinuđeni smo da prosimo, ako nam ne pomognete moraćemo srbovati da bismo se prehranili!

Generalno problem su izazvale fondacije Rotšilda i Soroša, koje su značajno umanjilе sredstva za NVO i novinarski sektor u Srbiji, zbog loše ostvarenih rezultata. To je ujedno i razlog naprasnog i besmislenog medijskog eksponiranja Aide Ćorović ali to je ipak zasebna tema, kojom se sad nećemo baviti.