PODELI

Poznati srpski novinari Nezavisnog Društva Novinara Vojvodine, Dinko Gruhinjić i Nedim Sejdinović, danas na Veliki petak su svečano prešli u Islam, saznaje Zicer od izvora bliskog Muftijstvu vojvođanskom.

Svečanost je obavljena u prostorijama NDNV u prisustvu malobrojnih odabranih zvanica, izgovaranjem molitve na arapskom: „Ešhedu en laa ilaahe illa-L-Laah, ve ešhedu enne Muhammede ‘abdhuu ve resuuluhuu.“

Kako su navela ova dvojica srpskih novinara, razlog za prelazak u Islam je bio čist revolt.

 – Srbija se pretvorila u hrišćansku džamahiriju u kojoj je opasno dovoditi u pitanje zvaničnu pravoslavnu veru i njenu doktrinu, koja ja inače srednjovekovna i mračna i koja ovo društvo tendenciozno gura u sve dublju ekonomsku, kulturnu i političku provaliju. – rekao je Nedim Sejdinović posle svog prvog namaza.

 – Islam je religija mira i tolerancije a pod Turcima ovaj region je bio oaza mira i prosperiteta. Danas je Srbija jedna totalitarna nedemokratska država, čiji građani su u većini neobrazovani konzervativni pravoslavci. Ovim činom prelaska u Islam želim javnosti skrenuti pažnju na probleme srpskog društva kao i pružiti podršku Soroševskom projektu naseljavanja 50 miliona muslimana u EU tokom narednih 30 godina. – rekao je Dinko Gruhonjić koji je nakon prelaska u Islam uzeo ime Sabahudin.