PODELI

Gradski menadžer, Goran Vesić je na novinarsko pitanje šta će biti muzički motiv nove fontane koja se gradi na Slaviji, rekao da se na sednici veća skupštine grada, o tome govorilo u nekom neobaveznom smislu, i da ništa nije konačno, ali da je većina odbornika za to da motiv bude najpopularnija melodija o Beogradu, a to je Cecina pesma „Beograd“ („Znam za jedan grad, zove se Beograd“).

Vesić se i sam priključio smehu okupljenih novinara, i rekao da on privatno ne sluša narodnu muziku, ali da tu pesmu o Beogradu veoma voli, i da je ona jedno od najprihvatljivijih rešenja za fontanu.

Kao reakcija na ovu izjavu, do sada je u redakcije stigao dopis iz organizacije „Ne davimo Beograd-Patkica“, u kojoj je rečeno: Još jednom se potvrđuje da je takozvana šabanizacija glavnog grada, lajt motiv onih koji vode Beograd. Sramota da je uopšte i uzeto u obzir da pesma žene, koja je hapšena zbog povezanosti sa mafijom i zakulisanih radnji u fudbalu, bude nešto što će biti muzički motiv nove fontane. Ako je Evropa ona vrednost, kojoj kao nacija i kao grad težimo, onda neka motiv bude nešto što je zajedničko celoj Evropi, kao što su Bah, Betoven, Mocart.“