PODELI

Kao grom iz vedra neba, u pitomom Banatskom mestu Debeljača, odjeknula je vest da je u akciji turske policije, kao jedan od inspiratora nedavnog pokušaja vojnog puča, uhapšen izvesni Ćira (Stevica Ćiraković). Ćiraković je meštanima poznat kao preprodavac robe, koju je mahom donosio iz Istanbula, a robu je plasirao uglavnom na području Banata, na potezu Kovačica-Zrenjanin-Kikinda, gde je na vašarima i seoskim slavama u svom kombiju, nudio robu po znatno povoljnijim cenama, čak i od Kineza.

6467476

Popularni bonvivan iz Debeljače, čika Đerđ Zoltan, u izajvi za Glas Banata je rekao: “Ćira je pre jedno mesec dana, psovao Erdogana i rekao da je u vreme bivše turske vlasti jakne plaćao po 30 do 50 evra, a sada ne može ni za 60 da kupi. Čuo sam i da je od lovaca što dolaze ovde da hvataju divljač, kupio na crno jedan brovning maksus. Navodno da ima kući više vrata, da stoji za ukras.”

3b6691de-24c7-4597-898b-892b8d162d6c

I drugi meštani Debeljače su zbunjeni i smatraju da je hapšenje Ćirakovića, neka administrativna greška turske policije. Oni su odlučni da turskoj ambasadi, upute zahtev za puštanje svog komšije. Kažu da bolje i jeftinije robe nema na celom svetu, nego što je kod Ćire.