PODELI

Povodom Balaševićeve izjave za hrvatske medije kako ga četnici iz Srbije mrze jer će pevati 4. avgusta u Hrvatskoj, kada Hrvatska obeležava „Oluju“ dan definitivno ostvarenog plana naciste Pavelića da u toj republici nema više ni jednog Srbina, oglasilo se udruženje četnika „Mrka kapa“ iz Bačke Palanke.

– Mi četnici iz udruženja „Mrka kapa“ nismo iznenađeni izjavom Balaševića jer znamo da on ima težak život. Mnoga deca iz mešovitih brakova, poput Balaševića nikad nisu formirala jasan identitet i uvek su nekako podvojeni. – navodi se u uvodu ovog saopštenja.

– Ipak, moramo reći da nije tačno da mi četnici iz Srbije mrzimo Balaševića. To definitivno nije tačno. Mi njega žalimo. Znamo mi da on teško živi i sa onom svojom ženom, i da mu koncerti u Srbiji nisu previše posećeni, i da u poslednje vreme kuburi sa parama. – dodaje se u saopštenju.

– Na kraju krajeva on je odličan kantautor. Njegove pesme sluša cela bivša Juga. Slušamo ih i mi. Žao nam je eto što Đole da bi zaradio koju crkvaicu mora tako da se ponižava i priča gluposti protiv nas četnika, svojih komšija i sunarodnika. Ali šta da radiš, takav je život današnjih muzičara. Kriza je udarila na sve strane. – objašnjavaju četnici u svom saopštenju.

– Stoga smo mi četnici iz udruženja „Mrka kapa“ rešili da otvorimo fond humanitarne pomoći za našeg Đoleta, da ne mora opet sledeće godine da ide u Hrvatsku i da se tako blamira kao prethodnih pa i ove godine. Fond smo nazvali „Računajte na nas“. Pozivamo sve ljude dobre volje i one koji vole našeg smotanog Đoleta panonskog mornara, da svako prema svojim mogućnostima uplati u fond i da tako sačuvamo obraz ovog našeg omiljenog kantautora. – zaključuju u saopštenju četnici iz udruženja „Mrka kapa“.