PODELI

 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar imao je danas satanak sa regionalnim direktorom kompanije Fajzer Mohamedom Hamamom, koji boravi u poseti našoj zemlji. Na sastanku se razgovaralo o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije Fajzer protiv korona virusa, dinamici isporuke, kao i o budućim projektima i modalitetima saradnje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na konferenciji za medije koja je usledila odmah posle potpisivanja ugovora, okupljenim novinarima se obratio srpski ministar zdravlja:

-Na prvom mestu zahvalio bih se kompaniji Fajzer na saradnji i naročito na odnosu koji imaju prema našoj zemlji. Ugovor o nabavci ovog leka kompanije Fajzer do sada su potpisale SAD, Australija, Velika Britanija i još jedna velika i važna zemlja – Srbija.

Nakon ovih reči dr Lončara salom se prolomio gromoglasan i dug aplauz. Sačekavši da se okupljeni predstavnici medija umire i prizovu pameti, uz osmeh, on je nastavio:

-Međutim, mi smo načelno postigli još jedan dogovor. Istorijski! Naime, radi se o eksperimentalnom projektu konstantne vakcinacije! Saglasno ovom dogovoru, naši građani će prvi u svetu, to treba posebno naglasiti, biti u prilici da budu konstantno vakcinisani.

Ne čekajući pitanja novinara, srpski ministar zdravlja je odmah objasnio o čemu se radi:

-Kako slučajno ne bi propustio buster dozu, a znamo da je najbolje da to bude Fajzer vakcina, svaki građanin će zadužiti stalak za infuziju i, za početak, tri staklene boce pune Fajzerove vakcine. Kad se jednom priključe, građani će samo imati obavezu da praznu bocu zamene punom. A to može svako.

Ponovivši da se za sad ipak radi samo o načelnom dogovoru i da ima još par pojedinosti koje treba razraditi, na kraju konferencije, dr Lončar je izjavio da je on optimista i da se nada da će građani Srbije veoma brzo biti u prilici da iglu iz vene ne vade.

-Mi u Vladi nećemo sedeti skrštenih ruku i čekati. Ne. Mi smo već nabavili i stalke, lepe, na točkiće, i staklene boce, kao i ostalu neophodnu opremu dovoljnu za jedno dve – tri godine. Od nedelje ćemo raspisati i tender za to. Sve mora da bude čisto i po propisima – zakljucio je dr Lončar.

 

 

 

Za ZICER, dr sleep…