PODELI

Još se nije slegla prašina nakon gostovanja Tomislava Momirovića na RTV Vojvodini, a pomenuti ministar je glavni akter novog skandala koji je dodatno uzburkao javnost.

Govoreći o uslovima u kojima rade vijetnamski radnici u fabrici guma „Linglong“, u emisiji „Pravi ugao“, ministar je rekao sledeće: „Njihova prosečna plata je 900 evra. Ja se pitam zašto ti ljudi ne iskoriste taj novac da obezbede sebi dostojanstveniji život ovde“.

I mada je ovim rečima vijetnamskim radnicima uputio jasnu i nedvosmislenu poruku da ne napuštaju Srbiju i da se ne vraćaju u svoju zemlju, nepun dan posle, Tomislav Momirović je rešio, kako se priča po prestonici, da se lično i personalno preseli u Vijetnam.

Pozvali smo ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i zamolili ga da nam kaže da li je to tačno i ako jeste da nam objasni kako je došlo do takvog totalnog obrta.

-Da, tačno je. Selim se u Vijetnam. U kolima sam. Baš se sad vozim do aerodroma. Sačekajte momenat. Zovem za minut. Sve ću vam reći.

Nakon što se parkirao sa strane, ministar nas je pozvao i nastavio:

-Nisam stigao pre emisije da vidim na Guglu šta je uopšte taj Vijetnam, pa kad sam sutra ujutro to uradio…Znači, šok, brate! Prva slika – Zlatni most! Ej, oni tamo prave mostove od zlata…Izneverovao sam! Tri puta sam proveravao. Zamisli, brate, kolike su tamo provizije?! Znači, odmah sam rešio da se selim. Ućari se i ovde 20-30%, al’ batice, moraš da se je*avaš s putarima…Ma, nema više toga…Vijatname, eve me!

Neželevši više da zadržavamo gospodina Momirovića, poželili smo mu srećne pute i da ga naše oči više ne vide. On nam se ljubazno zahvalio na lepim i iskrenim željama i za kraj dodao:

-Od sad, To Ma Min da me vikate! Ajd, zdravo…

 

 

Za ZICER, dr sleep…