PODELI

Srpski košarkaš i MVP Nikola Jokić odbio je da igra za reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Zbog te odluke Nikola je u poslednje vreme izzložen napadima u medijima. Trener Jokićevog kluba Denver Nuggets-a, Majkl Meloun, rešio je da stavi tačku na to.

Majkl je bio gost u najgledanijoj sportskoj emisiji na ESPN kanalu – Sport Center. Povod gostovanja Melouna bio je Jokić i njegovi sportski uspesi, zaključno sa titulom MVP (najdragocenijeg igrača) NBA lige.

Trener Denvera se osvrnuo i na odluku Jokića da ne igra za reprezentaciju zbog čega, kako je izjavio –Jokić trpi velike pritiske od javnosti u Srbiji.

Zbog toga sam predložio Jokiću da uzme naše državljanstvo. Njemu pritisci od Srbije nisu potrebni. Uz to, on je jedan od najboljih igrača svih vremena u Americi i kao takav više bi nam koristio igrajući za našu reprezentaciju umesto Srbije.–kazao je Meloun.

Na pitanje voditelja da li je Jokić pristao, Meloun je rekao da – Jokić sve više razmišlja o tome ali da će se uskoro znati više, kad za to bude vreme.