PODELI

 

Najveći svetski stručnjak za poznavanje Holokausta i član međunarodne komisije koja se bavila sukobima u Bosni i Hercegovini je uhapšen u Crnoj Gori.

Gideon Grajf je nakon objavljivanja istraživanja komisije dokazao da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

– Ja sam Jevrej, znam šta znači pojam genocid i holokaust, odgovorno tvrdim da se u Srebrenici nije dogodio genocid. – rekao je Gideon.

Profesor Grajf se nakon istraživanje i objavljivanja rezultata komisije uputio se u Crnu Goru da proveri još neka svedočanstva aktera događaja u Srebrenici. Odmah nakon sletanja na aerodrom „Jovo Кapičić“ u Podgorici, lišen je slobode po nedavno usvojenom zakonu od strane nove Vlade Crne Gore.

Policija je stručnjaka za genocid lišila slobode i određeno mu je zadržavanje dok se ne sprovede istraga. Premijer Crne Gore je ukratko prokomentarisao današnja dešavanja da „rakija mora ići sama, nije to vino da se meša“, a Aleksa Bečić je rekao da ćemo mu dati vremena. Dritan Abazović je sa druge strane istakao da je on ekspert i za genocide, holokauste i slično pošto je podpresednik ekspertske Vlade Zdravka Кrivokapića.