PODELI

Bizarni izveštaji sa lica mesta u Nemanjinoj ulici u Beogradu sve više cure u javnost. Evo nekoliko potresnih svedočanstava po izjavama očevidaca i bliskih prijatelja beogradske elite iz „kruga dvojke“.

Staša Zajović (Žene u crnom) je ugledavši spomenik slomila nogu bežeći u paničnom strahu. Očevici kažu da su je zatekli kako leži i govori „Sklonite ga, sklonite ga, peče!“, ALI to nije sve. Naprasno je dobila želju da ide u manastir Hilandar na hodočašće. Zvala je svog prijatelja vladiku Grigorija Durića da joj nešto sredi „preko veze“ a ako ne uspe, kaže da razmišlja o promeni pola jer je poriv za posetu Hilandaru neumoljivo jak.

Vesna Pešić je sinoć kasno izašla da prošeta. Odjednom je osetila kako joj se vrti u glavi a potom joj je pozlilo. Prebačena je hitno u Urgentni centar a odatle u kovid bolnicu. Trenutno se ne seća ničega a jedna od sestara kaže da je umesto vinjaka tražila čaj od majčine dušice. Trenutno je mirna i slabo orijentisana.

Sonja Liht nakon što je sinoć videla slliku spomenika na društvenim mrežama, izustila „Oh mein Gott was ist das?!“ i ispustila telefon iz ruke. Prijatelj kaže da je odjednom progovorila tečni nemački jezik i da je potpuno zaboravila srpski. Na snimcima mozga je sve u redu. Planira da se preseli u Berlin.

Ivan Ivanović je naleteo na spomenik i shvatio da je patuljastog rasta. Ne sme da izađe iz kuće, boji se da ga neko ne vidi i slučajno ne pregazi.

Zoran Kesić plače danima i moli Svetu Petku da mu oprosti sva sagrešenja njegova mrmljajući da „neće da prođe kao Bogumili“.

Brankica Stanković (Insajder) je za sada najgore prošla. Ona je izgubila svest na licu mesta odakle su je telohranitelji odneli u bolnicu. Lekari kažu da je u komi.