PODELI

Ekskluzivno za Zicer poznata hrvatska starleta i kandidatkinja na predsedničkim izborima u HR govori o svom političkom programu i političkim uzorima.

Petrović: Kako ste došli na ideju da se kandidujete na predsedničkim izborima u Hrvatskoj?

Ava: Na Instagramu su mi pisali da bi bila najbolja predsednica. Politika je moja druga ljubav. Ne mogu više da gledam kako se mojoj državi događaju loše stvari i to sam komentirala na Instagramu i onda su mi predložili.

Petrović: Koji je vaš politički program i ko su vam uzori?

Ava: Uzor mi je Vojislav dr Šešelj i njegove knjige koje sam pročitala kada sam bila u Srbiji. Tako jasne i koncizne misli i zaključci su me iznenadili ali i inspirirali.

Petrović: A Vaš politički program je?

Ava: Pa ovako, prvo treba legalizirati marihuanu i prostituciju. Definitivno prostituciju treba legalizirati, zato što mi je dosta da se razni ljudi stavljaju u isti koš. Za mene je ista osoba koja će prodati sebe za piće i ona koja će sebe prodati za deset tisuća eura. A priznat ćete deset tisuća eura je ipak bolje. Razvod u katoličkoj crkvi također treba legalizirati. Mislim da je veća sramota stupiti u brak zato što netko misli da to mora uraditi. Nije nikakva sramota razvesti se. Treba legalizirati i gej brakove. I Riki Martin je bio gej. Abortuse, samoubojstvo i eutanaziju treba zabraniti.

Petrović: Da li je to sve?

Ava: Ne, ne mogu više gledati kako se mojoj državi događaju loše stvari. Svi su slijepi pored zdravih očiju, mladi nam odlaze, natalitet pada. Znam da ću imati puno „hejt“ komentara jer sam kao „starleta“, ovo ono. Ja sam prije svega profesorica talijanskog, latinskog jezika i rimske književnosti, napisala sam autobiografiju i baš fikciju, roman. Film u kojem sam glumila mjesecima je bio u kinu, a osim glumačkih sposobnosti, ostvarila sam se kao slikarica. Naravno, nisu bitne moje umjetničke sposobnosti, bitan je moj novi režim, Avin režim.

Petrović: Znači ako pobedite na predsedničkim izborima u Hrvatskoj uvešćete režim?

Ava: Uvešću Avin režim. Sloboda i ljubav. I ukinut ću granice sa Srbijom i Bosnom. Tako će Šešelj dobiti svoju Veliku Srbiju, a Hrvatska Veliku Hrvatsku i svi će živjeti sretno i zadovoljno.

Intervju sa Avom Karabatić za Zicer vodio Petrović. Nikola Petrović.