PODELI

Prema poverljivim dokumentima Wikileaks-a, Amerikanci su pravog Vuka Draškovića 1991. 9. marta zamenili dvojnikom.

Pravi Vuk Drašković je do 9. marta 1991. bio srpski nacionalista, a od tog datuma postaje globalista i NATO lobista.

Čudno ponašanje Vuka Draškovića nakon 9. marta sasvim je razumljivo kada se ove činjenice imaju u vidu. Pre protesta protiv Miloševića i masovnih demonstracija 9. marta, Zapad, a pre svega Amerikanci, nisu računali na Vuka kao na ozbiljan politički faktor u Srbiji. Nakon ovih demonstracija Amerikancima je postalo jasno da jedan opozicioni lider kao što je Vuk, može izneti promene u Srbiji i ujediniti rasutu opoziciju, te se odlučno suprotstaviti Miloševićevom režimu. Specijalni agenti CIA kidnapuju starog Vuka Draškovića i na njegovo mesto postavljaju njegovog dvojnika, po nacionalnosti Roma.

Nakon zamene pravog Vuka, njegovim bliskim saradnicima je bilo sumnjivo što njegov dvojnik ne ume da citira knjige Vuka Draškovića i što je malo tamnijeg tena. Ipak, zbog velike sličnosti i naknadne specijalne CIA obuke, koju je prošao lažni Vuk, niko nije otvoreno doveo u pitanje njegov pravi identitet.

Lažni Vuk ubrzo menja politiku i od srpskog nacionaliste postaje globalista i NATO lobista. Dok su njegovi simpatizeri shvatili da sa Vukom „nešto nije u redu“, dvojnik Draškovića je odigrao ključnu ulogu u pacifikovanju srpskog nacionalizma i ujedinjenju prozapadne opozicije.