PODELI
Krug dvojke

U svojoj beskompromisnoj borbi protiv ukorenjene srpske mitologije, predsednik Aleksandar Vučić je naredio gradskim vlastima da izmeste famozni Krug dvojke. Naime, tramvaj sa brojem 2 koji je do sada imao neprestanu kružnu trasu u centru Beograda biće izmešten na Novi Beograd.

Vučić je gostujući na televiziji Pink objasnio da posle uspešne borbe protiv kosovskog mita kome su podložni građani iz ruralnih delova Srbije, prelazi na borbu protiv urbanih mitova koji takođe štete napretku naše države i nacije.

– Dosta smo robovali mitovima, vreme je da se okrenemo budućnosti. Kao što sam oslobodio Srbiju ropstva kosovskom mitu tako ću osloboditi i Beograd robovanja krugdvojkaškom mitu. – rekao je Vučić.

– Krugdvojkaški mit je balast mračne prošlosti. Onima koji misle da su superiorni samo zato što su rođeni u Beogradu, ili zato što žive u Krugu dvojke, umišljeni urbani tvrdolinijaši koji dele ljude na urbane i provincijalne dođoše, te preziru Beograđane iz drugih delova grada, mogu reći samo jedno: Odzvonilo vam je!- rekao je Vučić.

– Dosta je bilo mitologije i podela u Srbiji, vreme je za svetlu budućnost. Samo rad i rad. To će biti naša ideja vodilja, jer rad jedino čini čoveka slobodnim! – Zaključio je Vučić.