PODELI

Na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama Pokreta slobodnih građana, budući kandidat za gradonačelnika Beograda, bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, najavio je izgradnju mosta preko Slavije koji bi povezao, Bulevar oslobođenja, Beogradsku i Nemanjinu ulicu.

Đilas je obrazložio svoju ideju konstatacijom da u Beogradu postoje građani koji ne žele da slušaju i gledaju raspevanu svetleću fontanu svaki put kad prolaze preko Slavije i da oni imaju pravo da budu zaštićeni od „ciganskog kičeraja“ koji aktuelna vlast u Beogradu neprestano forsira. Ipak poštujući volju Beograđana kojima se sviđa fontana, most koji predlaže bivši gradonačelnik bi bio dovoljno visok da vodeni mlazovi iz fontane mogu neometano da idu 16 metara u vis.

– To znači da bi most bio negde u visini osmog sprata hotela Slavija – objasnio je Đilas. Upitan od kojeg novca bi se finansirala izgradnja takvog mosta, budući kandidat za gradonačelnika Beograda je rekao da veruje da bi se našla sredstva za novi svetleći most.

  – Verujem da je za ove četiri godine koliko nisam na vlasti sigurno otplaćen neki deo kredita koje smo podigli za zidanje prethodnih mostova, tako da bi banke verovatno dale novi povoljni kredit gradu Beogradu za ovako značajnu investiciju. -zaključio je Dragan Đilas.