PODELI

Četvorica mladića sinoć su privedena u Zagrebu zbog navodnog raspirivanja verske i nacionalne mržnje. Mladi Zagrepčani su proslavili noć veštica obučeni u kostime sa likovima Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Arkana i Slobodana Miloševića. Uhapšeni su na glavnom zagrebačkom trgu bana Jelačića, nakon prijave građana.

Frano Horvat, jedan od četvorice privedenih mladića koji je želeo da ostane anoniman, za Zicer je izjavio da je njihovo hapšenje dokaz idiotizma moderne Hrvatske.

– Hrvatski sustav je glup i fašistički. Ne bi me iznenadilo da sljedeće godine uhite sve nas koji proslavljamo Helloween zbog kostima vještica na zahtjev nekog biskupa i da nas izvedu na inkvizicijski sud. – objašnjava Frano.

– Htjeli smo se samo našaliti pobogu, sva četvorica smo Zagrepčani tj. Hrvati. Vidjeli smo da je vrag odnio šalu kada nas je jedan matori ustaša, za koga smo isprva mislili da je kostimirani učesnik proslave Helloween-a, povijao bajonetom po Jelačića placu. Srećom po nas te smo uhićeni, jer do kraja nas je netko mogao ubiti.- zaključio je Frano.

Kako hrvatski mediji navode, četiri mladića su pijana pevala četničke pesme i mahale srpskom zastavom u sred Zagreba što je nedopustiva nacionalistička provokacija. Mada naš sagovornik tvrdi da su sva četvorica Hrvati i da je ovo bila samo originalna kostimirana proslava Helloween-a, niko u hrvatskim medijima to ne pominje.