PODELI

Povodom izjave prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića da ako su Srbi spremni on će biti kralj, oglasilo se udruženje četnika iz Bačke Palanke „Mrka kapa“.

– Mi autohtoni četnici smatramo da je vreme kraljeva i dinastija prošlost. Nama ne treba kralj koji će biti maskota i koji se neće ništa pitati u državi. Bolje je da nemamo takvog kralja nego da brukamo i Srbiju i Karađorđa. Princ Aca može slobodno da ide u manekene ili glumce, niko mu to ne brani.- navodi se u saopštenju ovog četničkog udruženja.

– Nama je iskreno žao našeg princa Ace. Znamo za njegov težak život i da je lečeni alkoholičar, ali sa onakvom ženom dobro da je živ. Dočekali smo eto, da imamo vojvodu za predsednika Srbije i nama je to dosta što se tiče monarhističke tradicije. – dodaje se u ovom saopštenju.

– Mi četnici smo oduvek bili za demokratiju. Bolje je da imamo predsednika koga možemo da menjamo, nego kralja koji ne valja a koga ne možemo da menjamo. Dosta nam je krvoprolića i građanskih ratova. Kralj u Srbiji bi bio samo povod da se opet gložimo i svađamo.- Zaključuje se u četničkom saopštenju.