PODELI

Na iznenađenje srpske javnosti Nenad Čanak i Čedomir Jovanović su se složili sa predlogom Ivice Dačića i Aleksandra Vulina o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću.

Kako Čeda-Čanak objašnjavaju za Zicer, Milošević je najzaslužniji za prevaspitavanje Srba.

– Da nije bilo Slobe, pitanje je kada bi se Srbi dozvali pameti i odustali od Garašaninovog načertanija. Sloba je najzaslužniji što je velikosrpska ideja sasečena u korenu. – objašnjava Čanak.

– Mi smo prvo bili protiv. Čak smo mislili da odemo do Požarevca i iskopamo tog monstruma, zabijemo mu kolac u srce i spalimo ga na lomači. Međutim, odustali smo od te ideje jer smo sagledali širu sliku.- dadaje Čedomir Jovanović.

– Slobi zaista treba da se podigne spomenik i to ne bilo gde, nego baš na Terazijama, kao najzaslužnijem građaninu Srbije. Jer Sloba je iskreno doprineo razbijanju velikosrpske tvorevine pod imenom „Srpska Krajina“, potpisivanju Dejtonskog sporazuma, zahvaljujući kome je očuvana jedinstvena Bosna, Kumanovskog sporazuma, kojim je Kosovo predato njegovim pravim vlasnicima. – objašnjava Čanak.

– Miloševiću trebamo da se zahvalimo za čovečno bombardovanje i civilizovanje Srbije od strane NATO-a. Da se sve to nije desilo, mi bismo danas i dalje živeli u ’90-im godinama. – dodaje Jovanović.

– Iskrene patriote, koje teže evropskim vrednostima, moraju priznati da je upravo Milošević najzaslužniji za ubrzano civilizovanje i evropeiziranje Srba. Mi bismo i danas ostali na nivou kosovske mitomanije i velikosrpskih zabluda da Milošević svojom politikom te ideje nije doveo do besmisla. – zaključuje Čanak.