PODELI

Život je zaista nepredvidiv.

Dešava se u ova naša sumnjiva vremena, da ima sve više parova koji ni po izgledu, a još manje po godinama priliče jedno drugom. Ako je društvo  ponekad sa humorom i čak blagonaklono gledalo na veze između starijih muškaraca i mlađih žena, praksa koja je u poslednje vreme, pogotovo među poznatim estradnim ličnostima Srbije uzela maha, da starije žene i mlađi muškarci stupaju u emotivne odnose, još ne nailazi na razumevanje.

Upravo to se desilo uzornoj srpskoj majci i političarki u usponu. Uspešnom psihoterapeutu, između ostalog. Nekom kome to ni po položaju, ni po zvanju ne priliči. Sanda Rašković Ivić se zaljubila. Ne bi to bilo toliko čudno, da izabranik njenog srca nije bio mladi lav DSS-a, Stevica Simić (33) koji bi mogao da joj po godinama bude sin. Najbliže okruženje iz stranke je to sve znalo, ali je to sve bilo stroga stranačka tajna.

Da ova ljubavna idila ne potraje, nisu bile krive predrasude, već bezobzirnost mlađanog Simića. Sanda Rašković Ivić je poslužila Simiću, samo da bi se dočepao položaja, na kojem je kada je u opštini Vračar zaseo u fotelju, pljunuo i po stranačkoj politici i po poverenju Raškovićeve. Stupio je u nemogući brak sa Naprednjacima. Ovo je prelilo čašu, koja je do vrha bila već puna zbog tajnosti te veze, i Raškovićeva je učinila jedino što joj se činilo ispravno. Podnela je ostavku na mesto predsednika DSS-a.

Potez kakav bi retko koji muškarac na tom položaju učinio. Šta god mislio ko o njoj kao o političarki, kao čovek učinila je potez za pamćenje. Bravo Sanda, i više sreće u ljubavi.