PODELI

Kako saznajemo od izvora bliskog vrhu DSS-a, Sanda Rašković i Boško Obradović su se dogovorili da svi poslanici koalicije Dveri-DSS dolaze na posao u narodnoj nošnji. Manje-više, većina budućih poslanika je saglasna sa ovom idejom, izuzev Đorđa Vukadinovića.

Naime, Đorđe je ovaj Sandin i Boškov predlog doživeo kao sprdnju na svoj račun, jer bi on onda morao u Skupštinu da dolazi u gunju sa šubarom na glavi, pošto je to vlaška narodna nošnja. Za opanke mu nije problem, jer bi i drugi poslanici koalicije Dveri-DSS nosili opanke. Ali, kako navodi naš izvor, Vukadinović se požalio da mu njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava da, recimo, tokom letnjih žega dolazi obučen kao čoban. Naime, Vukadinović već ima povišen krvni pritisak i telesnu temperaturu, te bi mu se nošenjem gunja i šubare dodatno povisila telesna temperatura, pa samim tim ne bi bio u mogućnosti da kvalitetno učestvuje u skupštinskim debatama.

Da li će Đorđe Vukadinović dolaziti u svojoj nošnji, vlaške nacionalne manjine, ostaje da se vidi kad počne redovno zasedanje Skupštine Srbije.