PODELI

Novi saziv poslanika u Skupštini Srbije uticao je na izmenu menija u skuštinskom restoranu.

Na zahtev Bojana Pajtića i Saše Radulovića, skupštinski restoran će uskoro najverovatnije izmeniti svoj meni. Naime, ova dva lidera opozicije su zahtevala da se skupštinski meni prilagodi novim poslanicima iz redova Dveri-DSS.

Pajtić, budući da je sin sveštenika, veoma je uviđavan prema vernicima koji poste. Pajtić je uvek bio tolerantan prema manjinama, a poznato je da su Dverjani i DSS-ovci nakon izbora i nesumnjivog prolaska cenzusa ipak manjina u Srbiji.

Uprava skupštinskog restorana je već počela sa pripremama za izmenu menija, jer, kako navodi šef kuhinje restorana Skupštine Srbije, Jovo Kutlača: „Bolje je da mi na vreme pripremimo ovaj posni meni, nego da Pajtić i ekipa naprave blokadu restorana!“

„Na novom meniju će se, pored posne hrane, naći i posni aperitivi iz manastira širom Srbije. Tako će u posni jelovnik i pićovnik ući manastirsko vino i rakija, po veoma povoljnim cenama, kakve su i inače po našim manastirima“, pojašnjava Kutlača za naš portal.

„Posna hrana bi bila jeftinija. Primera radi, komplet ručak, koji bi činile dve punjene paprike, porcija pire krompira (sa mlekom i puterom) i flaša Koka-kole od 0,33l sada koštaju 17 dinara, dok bi posna punjena paprika, pire-krompir (bez mleka i putera) stajali nešto jeftinije, tačnije 8,5 dinara, a to je sasvim pristojna cena za bednu poslaničku platu“, navodi Jovo Kutlača.