PODELI

Uspešno je završen završni miting SRS-a na kome je prisustvovalo, prema proceni Fonda za humanitarno pravo, preko 100.000 četnika, koji su doputovali iz svih krajeva Velike Srbije.

Završni mitnig je počeo u ranu zoru, i trajao je sve do izborne tišine. Na mitingu su se tradicionalno pevale pesme posvećene četničkom vojvodi Šešelju, spevani panegirici o Šešeljevom mučeništvu u haškom kazamatu, i vrteli na ražnju posni prasići.

Tačno u 13h, na veliku binu ispred katoličke crkve u Srbislavcima, izašao je i on – četnički vojvoda i predsednik SRS-a, Vojislav dr Šešelj. Dočekan tridesetominutinim aplauzom mase četnika i povicima „Vojo, ti si Srbin!“, on se obratio masi vernika dvoipočasovnim govorom:

„Drago braćo i sestre, četnici i četkinje, danas se nismo bez razloga okupili u slavne Srbislavce. Ovde je sve počelo. Red je da se i ovde završi naš miting! Drago mi je što ste došli u ovolikom broju, i zahvaljujem se državi Velikoj Srbiji što nam je izašla u susret i iznajmila hiljade autobusa, jer bez njih, ni vi ne biste bili danas ovde! Mi, srpski radikali, to što obećamo i ispunimo! Svako od vas dobiće po jedan primerak moje najnovije knjige sa posvetom, „Hrtkovci moraju biti Srbislavci“ i „Četnički vojvoda, Žan Klod Antoaneti“. Te dve knjige sam lično napisao tokom predizborne kampanje. Vremena nemamo. Mi, srpski radikali, ne obećavamo med i mleko kao neki, već mukotrpan i težak proces ulaska Velike Srbije u nama bratsku Evroazijsko-rusku uniju! Braćo i sestre, znate šta vam je činiti, svi uzmite olovke u šake i zaokružite naš broj! Jer, mi pobeđujemo uvek i nikada nismo bili drugi! Pobedili smo kazamat, pobedićemo i sada!“

Čim je počela izborna tišina, izmoreni mitingaši su se vratili u svoje autobuse u miru i tišini kao što i zakon nalaže. Nažalost, kao i uvek, mnogi nisu uspeli da pronađu svoj autobus i ostali su da kampuju u Srbislavcima, gde im je država Velika Srbija obećala da će biti prevezeni u narednih sedam dana najnovijim repariranim amfibijama kineske proizvodnje.