PODELI
Sliku Šešelja iz njegovog kabineta ne sme niko da pomera!

Kao što je poznato, Šešelj je Donaldu Trampu uzor. Tramp je izučavao Šešeljeve političke nastupe, kao i njegovo skandalozno ponašanje u Haškom tribunalu i oformio čitav stručni tim koji se bavio analizom „medijskih provokacija“ i „rialiti kampanja“, da bi se Šešeljevo medijsko iskustvo i metode demagogije, kombinovane sa opskurnim skandalima, primenile na američkoj političkoj sceni. Iako je Tramp odavno u medijima i pokazuje izuzetno visok nivo veštine, on ne krije da je dosta naučio od Šešelja.

Međutim, iza kulisa cirkuske predstave Donalda Trapma, u kojoj sledi „Šešeljev put“, kriju se mnogo ozbiljnije namere američkih vojnih i političkih elita.

Naime, Amerikancima ni pod kojim uslovima ne odgovara stabilan Balkan, ma koliko Nemci težili da ga stabilizuju. Upravo zato što Nemcima treba stabilan Balkan, da bi mogli da šire svoju dominaciju u Evropskoj uniji, Američka elita je odlučila da uz pomoć Hrvata i Šešelja destabilizuju Balkan. U tu svrhu su uz pomoć Šešelja doveli Kolindu i HDZ na vlast u Hrvatskoj, a uz pomoć Trampa i HDZ-a će pokušati da dovedu Šešelja na vlast u Srbiji.

Tramp je u ovoj igri američke vojne elite samo korisna budala na koju se ipak ozbiljno računa u budućem vremenu. Sa HDZ-om na vlasti u Zagrebu, sa Izetbegovićem u Sarajevu i sa Šešeljom u skupštini i u medijima, Amerikanci mogu da projektuju nove sukobe koji će ličiti na one iz devedesetih.

15 KOMENTARI

Comments are closed.