PODELI
Lepa Atifeta uručuje lepom Čarlsu lep orden "Ibrahima Rugove"

Posle posete Srbiji i severnoj srpskoj pokrajini Vojvodini, princ Čarls je rešio da obiđe i južnu srpsku pokrajinu, kojoj je njegova država darovala status republike, mada to Srbi još nisu priznali, niti su se zahvalili Engleskoj.

Princ Čarls je, vidno mamuran, stigao na Kosovo. Pola dana mu je trebalo da se pribere, te je tokom formalnih ceremonijala nekoliko puta zadremao. Vojvotkinja od Kornvola, Kamila, preuzela je veći deo obaveza na sebe, tako da je princ Čarls mogao da odahne i otrezni se, pa je tokom popodneva uspeo da se ponaša trezveno.

On se požalio svojim domaćinima na Kosovu, pre svega Atifeti Jahjagi, da su ga Srbi napijali do kasno u noć i da je tek sad svestan da su to radili namerno, kako bi sabotirali njegovu posetu Kosovu. Princ se, takođe, požalio kako su Srbi necivilizovani, te su ga sve vreme posete Srbiji cimali, vukli za rukav, ćuškali i gazili mu cipele.

Napijanje princa Čarlsa
Napijanje princa Čarlsa

– Počeli su da me napijaju još u manastiru Kovilj. U Srbiji su me praktično cela dva dana terali da pijem tu njihovu rakiju. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić mi je sve vreme sipao alkohol u podnevni čaj, a par puta je pokušao i da me poljubi. Njegova žena Dragica je smarala Kamilu nekim receptima za gibanicu. Nikolić mi je u jednom trenutku ponudio da mi pokloni manastir Hilandar ako u Engleskoj lobiram za Srbiju. Neka Maja obukla se kao Engleskinja iz viktorijanskog perioda. A uveče, u sitne sate, Nikolić je doveo Dačića da mi peva „Miljacku“. Na večernjoj sedeljci se našao i izvesni Marić, koji je ili vlasnik ili urednik neke rialiti televizije i ponudio mi je ulazak u rialiti program koji se zove „Parovi“. Pored tog rakijanja, najbizarnije mi je bilo to kako su Srbi sve pretvorili u cirkus, muka mi je bilo koliko su mi se šlihtali – požalio se princ Jahjagi.

Maja

Potom se princ pohvalio da je za dva dana u Srbiji bolje naučio srpski, nego princ Aleksandar Karađorđević za ceo život.

Tokom posete Prištini, princ Čarls sreo je i nekoliko Srba, pa je stoga izrazio divljenje kosovskim institucijama koje su uložile ogroman trud da ne oteraju preostale Srbe.