PODELI
Krkobabić

Strastveni filatelista noću krao markice iz pošte, ALI nikad nećete pogoditi o kome je reč!

„Već izvesno vreme na račun Pošte Srbije pristizale su pritužbe kako neko krade markice sa pisama i razglednica koje stižu iz inostranstva“, saopštava za Zicer nadrndana šalteruša koja je želela da ostane anonimna. To je ona šalteruša sa blajhanom kosom i minivalom u centralnoj pošti, što se uvek oblači u crveno.

Svi pokušaji da se otkrije počinilac redovnim kontrolama su propali. Mnogi poštanski službenici su nepravedno sumnjičeni i stvorila se tenzija u kolektivu. To je znatno uticalo na disciplinu poštanskih službenika, a poprilično je srozalo i radni elan. Tako su nastale kilometarske kolone, jer službenici više nisu imali volje da revnosno obavljaju svoj posao kako su to činili do skora.

Srećom, pa se, po običaju, niko od klijenata nije bunio, inače je ova situacija mogla da izazove totalni kolaps poštanskog sistema.

Ubrzo je oformljena tajna ekipa poštanskih stručnjaka za pokradanje markica i postavljene su zamke da se uhvati ovaj počinilac gnusnog dela skrnavljenja pisama i razglednica.

Pre tri meseca, jedne noći, kradljivac je lociran i uhvaćen na delu!

Niko nije mogao da poveruje kada su shvatili da je kradljivac zapravo Krkobabić, direktor Pošte.

Naime, Krkobabić je, kao i sva deca od pre 100 godina, mnogo voleo da skuplja salvete i značke, ali je kasnije shvatio da su markice mnogo lepše i skuplje od značkica i salveta. Pošto ga je bilo sramota da to napiše u svojoj biografiji, a strast prema markama nije jenjavala ni u poznim godinama, nije mogao da odoli i počeo je sa krađom.

Sve to je uzrokovalo da se Krkobabić iz straha od ucena poveri Vučiću i zatraži da ga ovaj zaštiti. Vučić mu je pružio podršku i potom se Krkobabić odlučio da, u znak zahvalnosti, ide na listu sa SNS-om.

22 KOMENTARI

Comments are closed.