PODELI

Predsednik republike Tomislav Nikolić dugo se premišljao da li da potpiše sporazum sa NATO. Povoda za premišljanje je bilo mnogo, ali samo jedan razlog za potpisivanje – INAT.

Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu uprave restorana skupštine Srbije, na ovu odluku Toma je došao posle par dana teškog premišljanja. Nije mu bilo lako, priznaje naš izvor, i dodaje:

-Znate, Toma je veliki rodoljub, čak je razmišljao da ide zajedno u predizbonu koaliciju sa ovim patriotskim blokom i da da ostavku na mesto predsednika. Tako bi morali da se raspišu i predsednički izbori, na kojima je računao da bi mogao opet da osvoji predsednički mandat. Međutim, i pored izdaje kuma Šešelja, koji po dolasku iz Haga ne prestaje besomučno da ga napada i blati, čvrsto je računao na podršku širokih narodnih masa. Nažalost, upravo to je izostalo. Najteže mu je palo zviždanje u Kombank Areni na EP u vaterpolu. Zbog toga se po starom domaćinskom običaju Toma zainatio.

Naš izvor dodaje još i da je predsednik često, sam u svojoj kancelariji, uz čašicu tomovače, igrajući šah, umeo bolno da uzdahne i kaže:

– Eto, izviždaše me ni krivog ni dužnog, a sve sam im dao.

– Taj momenat u predsednikovoj karijeri bio je ključan za njegovo pro-NATO opredeljenje – zaključuje naš izvor.