PODELI

Nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije dr Vojislav Koštunica javio se u snu predsedniku Novog DSSa Milošu Jovanoviću i poručio mu da mora podržati patrijarha.

– Koštunica mi se javio jutros u snu, negde oko 4.45 i krajnje ozbiljan mi je rekao da moram podržati patrijarha Pavla da se proglasi okupacija Kosova i Metohije. – rekao je Miloš Jovanović u jutarnjem programu Nova S.

Jovanović je tom prilikom objasnio da je ovo uobičajeni način komunikacije između njega i Koštunice, pošto mu se već godinama ne javlja na telefon ali da on i takvu komunikaciju smatra verodostojnom i da se drži onoga što mu Koštunica u snu poruči.

Patrijah Pavle je 2005. godine izneo predlog da tadašnja vlada na čijem čelu je bio premijer Koštunica, proglasi okupaciju Kosova i Metohije, te na taj način spreči eventualno buduće priznanje KiM od strane Srbije. Patrijarhov predlog je tada bio odbačen.

Jovanović je za Nova S izjavio da je čvrsto rešio da posluša Koštunicu i podrži predlog patrijarha Pavla, čim dođe na vlast.