PODELI

Tužne vjesti stižu iz Sarajeva i Srebrenice – još 24 žrtve genocida su pronađene, među njima i poznati akademik.

Nažalost ali ne i neočekivano, identifikovane su još 24 žrtve genocida u Srebrenici, među njima i naš uvaženi akademik, pjesnik i scenarista Abdulah Sidran – napisano je, između ostalog, u saopštenju Memorijalnog centra Potočari.

Кako se dalje navodi, pronađene su još 24 žrtve srebreničkog masakra putem elektronske prijave u ambasadama nekoliko stranih zemalja.

– Na ovaj način otkrili smo da se još 23 žrtve nalaze na privremenom radu u Norveškoj, Švicarskoj i Njamačkoj a koji su bili žrtve srebreničkog masakra, među njima i jedna žena iz Nizozemske koja je u to vreme bila muškarac–stoji u saopštenju.

U saopštenju dalje navode da se spisku žrtava pridružio i nedavno počivši bosansko-hercegovački akademik Abdulah Sidran, čije ime će „zlatnim slovima biti ubeleženo u memorijalnom centru, kao poslednjem u nizu žrtava srboćetnićkog genocida u Srebrenici.“

– Njegovo dobro srce više nije moglo gledati kako se srpski zločinci nekažnjeno šetaju po Federaciji dok u Srbiji i Republici Srpskoj slave rođendan Ratka Mladića– navodi se u saopštenju.

Mnoge nevladine organizacije širom Bosne i Hercegovine kao i Srbije, pozdravile su ovaj postupak i još jednom istakle kako su „Srbi ostali zaglavljeni u mračnom srednjem veku klerofašizma pod vođstvom Srpske pravoslavne crkve, odbijajući da se suoče sa svojim zločinima.“

Upis 24 nove žrtve biće obavljen nakon sahrane Abdulaha Sidrana.