PODELI

 

Danas je održana vanredna konferencija NVO u Srbiji, na kojoj svi zaposleni u ovom sektoru apelovali na međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na državu Srbiju kako bi se zaustavilo neprimerno ponašanje navijača Crvene Zvezde i huliganski nastup Danice Crnogorčević.

Кako je navedeno u zajedničkom saopštenju-apelu, koje nosi radni naslov „PRIOPĆENJE“,  bezobzirni akt pomenutih zaposlenima u NVO sektoru je naneo ozbiljnu duševnu bol i patnju.

Ceo apel se kasnije pretvorio u tužnu ispovest pripadnika NVO sektora.

– Кada su navijači Delije razvili zastavu sa vojnikom, to nas je odmah podsetilo na naše očeve i dedove, koji su bili generali i pukovnici u JNA, na naše detinjstvo gde smo živeli baš komunističkim životom, raskalašno i u bogatstvu, a kada su oni otišli u penziju za nas para više nije bilo (tada su neki počeli da jecaju, a neki da kukaju). Nismo onda znali šta da radimo, da li znate ljudi kako je teško bez para, bez odlazaka u inostranstvo svaki vikend u šoping. Onda smo morali da tražimo pare od naših prijatelja sa zapada, koji su nam bili poslednja šansa, ali to nije isto dragi naši, uzviknuli su, te pare su male za nas, a da li znate šta sve treba da uradimo da zaradimo tu koricu hleba. Mi više ne možemo da izmišljamo kako da pljujemo po Srbiji i Srbima, još pogotovo kada je ovaj narod lud, jer što više pljujemo, što više medijski naši prijatelji sa zapada hoće da preokrenu svest Srba, to su ovi ludi Srbi sve više ujedinjeniji.- navodi se u apelu.

NVO delatnici tvrde da ih je na sinoćnoj utakmici pogodila i bakljada Delija koja je bila u obliku slova Z. „To su namerno uradili, da bi nas podsetili na kragujevačku Zastavu, na Zastava film. Sve nam u inat rade, a to nije fer, to su životinje koje ne misle na patnje drugih.“
Zatim su se osvrnuli na Danicu Crnogorčević koja je između ostalog otpevala i pesmu Кaćuška.

– Ona ništa nije bolja od Delija, jer kada smo čuli prve ritmove, setili smo se okupljanja naših deda i očeva sa kolegama kada se orila Кaćuška, namerno nas provocira, zna se da su sećanja iz detinjstva najstrašnija po nas, pošto se to vreme nama neće vratiti. – stoji u apelu.
Zatim su svi na konferenciji počeli da plaču, da bi posle zamolili sve da ih puste neko vreme da preleže bol i patnju koja im je naneta.
Poručili su i zapadnim prijateljima da će razmisliti šta dalje, pošto trenutne pare nisu vredne tolike boli uz reči „ili povećajte pare ili mi stupamo u pljuvački štrajk“