PODELI

Novi DOS možemo očekivati nakon izbora, tvrdi za naš portal insajder iz vrha SNS.

– Kako stvari stoje, najverovatnije će Vučić biti premijer a Marinika predsednik ili neko iz građanske opozicije, ne verujem da će biti Đilas ali svakako neko iz njegove ekipe. – kaže insajder.

Prema navodima insajdera SNS je izgubio ogroman deo kapilarnih i sigurnih glasova ali u redovima SNS još nema bojazni da će ostati bez vlasti. Ipak, vlast neće moći formirati sami, ne zbog statistike, već zbog „zapadnih prijatelja“ koji insistiraju da u novu vladu uđe veći broj predstavnika građanske opozicije, čime bi politički zapad postigao jači uticaj na vlast u Srbiji i brže realizovao svoje strateške interese u momentu ogromnih geopolitičkih previranja.

Jednostavno rečeno, Zapad nema previše poverenja u SNS i Vučića i potrebne su mu poluge unutar vlasti kojima bi obuzdavao Vučića i kanalisao svoje interese.

Nacionalistička opozicija će se naći na meti predizborne kampanje obe ekipe medija i režimskih i „liberalnih“ – tvrdi SNS insajder, i dodaje:

– Cilj ove kampanje će biti gušenje i blaćenje nacionalističke opozicije jer i Zapad i vlast jedino u njoj vide ozbiljnu pretnju. Građanska opozicija je još uvek dezorijentisana a i nema potencijal za veći deo kolača izbornog tela-praktično su ograničeni na 20%, dok nacionalisti zbog globalnih dešavanja i Kosova mogu uzeti ozbiljne procente, animirati apstinente i čak ući u glasačko telo SNS.