PODELI

Tetoviranje i tetovaže odavno ne predstavljaju tabu. Niti svoja tela njima ukrašavaju samo osobe sa društvenih margina. Danas tetoviranje predstavlja pravu umetnost, a tetoviraju se pojedinci iz bukvalno svih slojeva društva.

Mada se često može čuti da se neko opredelio da uradi ovaj „trajni ukras na koži“ zbog njegove izuzetne popularnosti, ipak kod većine ljudi preovlađuje drugi motiv – želja da se obeleži početak nekog novog životnog ciklusa ili neka mala, ali ipak važna pobeda.

Upravo iz tog razloga, obeležavanje male pobede, kako se priča po beogradskoj čaršiji tetovirao se i Balša Božović, istaknuti političar, slobodni mislilac i predsednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije.

Naime, on je u znak zahvalnosti što će, kako se očekuje, 10. juna nemački kancelar Olaf Šolc posetiti Srbiju, na svojim grudima istetovirao njegov lik. Smatrajući dolazak visokog gosta iz Nemačke, jednim delom kao i svoju ličnu pobedu nad balkanskim primitivcima, Božović je prikupio hrabrosti, stisnuo zube i svoja prsa isturio pred tatu-mašinicu.

Da li je ova priča istinita, saznaćemo veoma brzo. Sezona letovanja je već počela. Treba samo sačekati da Božović na društvenim mrežama podeli fotografije crnogorskih mondenskih letovališta koje je posetio. Ako se zaista tetovirao, na nekoj od njih tetovaža se mora videti.