PODELI

 

 

 

Iako već godinama unazad agencije specijalizovane za imidž ljudi sa javne scene „oblače“ naše političare, razlike gotovo da nema. Oni i dalje izgledaju isto. Jednoobrazan stil i uniformisanost u oblačenju i dalje vladaju našom političkom scenom.

 

Naši političari se oblače isto, imaju isto držanje, ista im je gestikulacija i mimika, čak i govore isto. Veoma ih je lako prepoznati. Ili rečima Ilije Čvrovića: „Čim ga vidiš, znaš ko je!

 

Ako jedan uvede neki novi modni detalj i osveži svoj stajling, kao po difoltu, najkasnije sutra to urade i ostali. Zato je običan svet u Srbiji ostao u čudu što novu modu – nošenje mokasina, koju su lansirali funkcioneri Stranke slobode i pravde (SSP), evo već drugi dan, niko još nije kopirao.

 

Da bi odgonetnuli tu misteriju, prvo moramo otkriti šta je ove modne pionire zapravo motivisalo da učine ovakav osvežavajući iskorak po pitanju stila odevanja. Nije bilo lako, ali smo uspeli to da otkrijemo. Evo šta ih je nateralo na takav korak.

 

Muka ih je naterala. I to kakva muka. Evropske obaveštajne službe su u svojim analizama označile lidera ove strankeDragana Đilasakao „trojanskog konja“ koji izaziva razdor uredovima srpske opozicije.

 

Ovakve optužbe su zahtevale hitne mere, te su iz SSP-a, kako je javnost informisao njen istaknuti funkcioner Dušan Nikezić, već uputili dopis komesaru za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije Žozepu Borelu s pitanjem da li je posredi možda neka šala na njihov račun.

 

Od pomenutog funkcionera SSP-a javnost je takođe saznala da oni odgovor neće čekati skrštenih ruku, nego će to vreme iskoristiti da dokažuda je njihova stranka najozbiljnija opoziciona stranka u Srbiji.

 

Da bi opravdali poverenje naših prijatelja sa Zapada, kako smo nezvanično uspeli da saznamo, oni su spremni da im se još više uvuku u dupe. Ma, da im ni pertle ne vire iz njega. A za taj poduhvat, pošteno govoreći, najadekvatnija obuća zaista jesu mokasine.

 

Otkrićemo i zašto ih političari iz ostalih stranaka još nisu kopirali i sami nazuli mokasine, mada se i oni takođe bore za naklonost naših prijatelja sa Zapada, ali vas molimo za malo strpljenja. Samo malo da se nasmejemo ovim „indijancima“, pa ćemo i to odgonetnuti.