PODELI

 

Iako se to činilo teško ostvarivo, akademska preporuka Srbima da na zimu treba da se smrzavaju kako bi pomogli Ukrajincima, dobila je takmaca u ludosti. Naime, predstavnici raznih nevladinih organizacija juče su u Beogradu održali protestpod sloganom „Ne Srbija, u Katar treba da ide Ukrajina“.

 

Budući da su u finalu baraža fudbaleri Velsa savladali Ukrajinu sa 1:0, autogolom Andreja Jarmolenka u 34. minutu, i tako se posle 64 godine plasirali na Svetsko prvensto, ukrajinski san o osvajanju svetske titule se surovo srušio.

 

Međutim, na ideju kako bi ova velika nepravda mogla da se ispravi došli su, udruženim snagama, predstavnici nekoliko nevladinih organizacija koje deluju u našoj zemlji. Po njima, jedino ispravno rešenje je da fudbalska reprezentacija Srbije ustupi svoje mesto reprezentaciji Ukrajine.

 

Oni su tu svoju ideju predstavili kroz kratki performans. Predvodnik protesta, gospođa s lepo odnegovanom bradom, je na lice stavila kartonsku masku kapitena reprezentacije Velsa, a ostalih 10 učesnika ju je cakalo po cevanicama. Njeni krici i jauci su, naravno, simbolizovali patnju i duševnu bol slobodoumnog dela svetske populacije koju, eto, samo naši fudbaleri, ustupanjem svojeg mesta ukrajinskim kolegama, mogu da izleče. Totalno ludilo…