PODELI

 

 

 

Držanje date reči i političari. Da ta dva pojma mogu da idu zajedno, bar što se tiče naše političke scene, uverio nas je Aleksandar Vučić. I to moraju da priznaju i njegovi najljući politički oponenti. Nijednu datu reč nije pogazio. Sve što je javno obećao je i ispunio, te nikoga nije iznenadila vest da uskoro napušta čelo Srpske napredne stranke (SNS).

 

Naime, neposredno pred održavanje prolećnih izbora, predsednik SNS-a i čitave Srbije,više puta je ponovio da će se, u slučaju daosvoji drugi predsednički mandat, do kraja godine povući sa čela stranke koju već 10 godina preuspešno vodi.

 

Budući da su se izbori, uglavnom, okončali i da je Aleksandar Vučić ubedljivo osvojio svoj drugi predsednički mandat, došlo je vreme da on u delo sprovede ono što je rekao. Odlučujući, a ujedno i najteži, korak u pravcu realizacije obećanog, sada samo predsednik svih građana Srbije bez političke pripadnosti, Vučić je već odradio.

 

Naime, on je predložio svog naslednika. Ne želeći da čeka poslednje dane decembra, Vučić je svojim najbližim stranačkim saborcima otkrio koga je on izabrao da ga nasledi na čelu stranke. Iako je to strogo čuvana tajna, mi smo uspeli da saznamo o kome je reč.

 

Mada se u javnosti špekulisalo sa imenima 4 – 5 kandidata, ne radi se ni o jednom od njih. Aleksandar Vučić je za svog naslednika predložio svoj digitalni entitet, svoj hologram!

 

Inspiraciju za ovaj genijalni potez, Vučić je dobio od samih građana. Primetivši da im je beg od realnosti postala svakodnevica, on je rešio da svog naslednika potraži u spoju proširene i virtuelne stvarnosti – u Metauniverzumu, spoju fizičkog i virtuelnog sveta.

 

Međutim, nije sve išlo kao po loju. Srbija jeste za to spremna, ali ostatak sveta još nije dostigao nivo digitalizacije koji bi ovakvo rešenje učinio mogućim. Kako bi rešio i ovaj problem, predsednik Vučić se u Davosu susreo sa Mark Zakerbergom, izvršnim direktorom kompanije Meta.

 

Kako smo saznali od našeg izvora, on ga je na kratkom i srdačnom sastanku posavetovao šta treba da se uradi kako svet ne bi morao da čeka 2024. godinu (prvobitno planiran datum za puštanje ove tehnologije sa lanca), već da digitalni entiteti zažive do kraja ove godine.

 

Oduševljen onim što je čuo, Zakeberg je obećao da će postupiti po datim savetima i instrukcijama. Ako i on održi datu reč, Srbija će biti prva zemlja na svetu koja će do kraja godine imati stranku na čijem čelu će biti hologram. Važno je istaći i da je ovo pionirsko rešenje u potpunosti u saglasnosti sa našim Ustavom.