PODELI

Godina je 2023. ispred Hrama voznesenja pomoćnika zamjenika ministra za zapadni Balkan. U Tusi okupili su se (((najbolji))) sRbI da čuju instrukcije kancelarke Boežne koje je na dvije zlatne tablice donijela iz Brisela. Masa pjeva Veselisesrpskirode.mp3 satima, Mali Bečić se primiče govornici prinosi mikrofon, nastaje muk, žele da čuju je li to to, udaramo li konačno na mrski Beograd.

Poglavnica kaže ambasade nisu zadovoljne, žene počinju da ridaju, đeca vrište, muškarci se nekako suzdržavaju, mržnja prema Vučiću ih drži, stiskaju šake i zube.

May be an image of 1 person and text
Kaže ima nekih koji bi da ugroze volju građana iznesenu na prvim demokratskim izborima u historiji CG 30 avgusta prije tri godine. Svi se gledaju međusobno sa nepovjerenjem, koe to, ko to oće svemu jeben!

Kaže jedan, „Kakva izborna volja, ko je od nas glasao ove eKsPErTe!? Za priznanje Kosova? Za sankcije Rusiji? Protejrivanje ambasadora Srbije?“ rulja ga raskuba pravedničkim bijesom, puštaju i đecu da ga gaze, neko dovodi i kučka, brojanica mu oko vrata, pjena mu na usta. (…)

Kad se govor okončao i aplauz splasnuo, Mali Plagistar prilazi govornici, kaže sada možete pristupiti hramu da se poklonite svetim relikvijama. Unutra na centralnom mjestu pijedestal, na njemu staklena kocka poput terarijuma samo umjesto životinjice unutra 20 000 singaprskih dolara.

Majka podiže ćerku da vidi, šapće joj na uvo „Ovo je sveti Milojko žrtvovao da bi nas spasio!“ Djevojčica ispoljava želju da zapali svijeću u slavu eKsPeRaTa, majka kaže nemamo sad no kad legne 450 eura oko prvog. Mala svijeća sad košta 4.5 eura.

Stari Liberal