PODELI

 

Zabrinut za sudbinu čovečanstva, Ilon Mask, najbogatija osoba koja je ikada hodala planetom, krajem prošlog meseca upoznao je svetsku javnost sa, po njemu, jedinim mogućim rešenjem – moramo kolonizovati Crvenu planetu.

Svoj ambiciozni plan koji podrazumeva uspostavljanje stalne baze na Marsu, Mask je izneo tokom „Zum“ konferencije Nacionalne akademije nauka, zajedničkog sastanka Odbora za svemirska istraživanja i Odbora za fiziku i astronomiju.

Mada je njegov plan dočekan sa velikim oduševljenjem i odobravanjem, za samo nekoliko dana početni entuzijazam je praktično nestao. Ilon Mask se susreo sa nepremostivim problemom. Naime, najveći svetski naučnici i istraživači su redom odbijali da učestvuju u njegovom projektu.

Zašto se to deslio i ko mu je pomogao da taj veliki problem uspešno prevaziđe, u razgovoru za naš list otkrio je visokopozicionirani zvaničnik kompanije SpaceX (ime zvaničnika poznato redakciji).

-Ilon Mask nije hteo ništa da krije. Svim naučnicima s kojima je kontaktirao je otvoreno rekao da bi se prvih nekoliko puteva na Mars moglo pokazati kao neprijatna vožnja. Citiraću njegove reči: „Ovo nije za one slabog srca. Sva je prilika da ćete umreti. I biće teško, ali biće i prilično veličanstveno ako uspete“. Kad su to čuli, svi su odustali.

Prema rečima našeg sagovornika, odbijanje naučnika Masku je veoma teško palo.

-Upao je u tešku depresiju. Oborene glave stalno je mrmljao kako mu jedino može pomoći neka neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

Ograđujući se da nije upućen baš u sve detalje spašavanja Maskovog plana, naš sagovornik je nastavio.

-Neočekivana sila se iznenada pojavila. Maska je nazvao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, inače njegov dobar drug. Budući da je i sam veliki vizionar, gospodin Vučić je znao kako se Mask tačno oseća, te mu je bez mnogo okolišanja ponudio rešenje…Izvinite jako sam uzbuđen…

Nakon što je uzeo malo šecera i vode i obuzdao jake emocije, sagovornik našeg lista je uspeo da dovrši započeto izlaganje.

-Gospodin Vučić je ponudio Masku da srpski naučnici, istraživači i ekolozi budu prvi kolonisti na Marsu! On mu je predočio da većina njih ionako jedva čeka da pobegne iz zemlje i da se nikad ne vrati, te da sa te strane nema boljih kondidata od njih.

A kako mu je objasnio da su to najbolji kandidati i po pitanju stručnosti, rekao nam je sam Ilon Mask koji se iznenada pojavio.

-Moj drug Alek mi je rekao sledeće: vidi imam neke naučnike i neke ekologe, besposlene, pa stalno nešto kukaju i bune se. Evo sad se bune protiv Rio Tinta. Ej, pazi, kažu da će kad Rio Tinto iskopa litijum i ode, iza sebe ostaviti pustoš, da će Srbija biti kao Mesečeva površina. El znaju kako je na Mesecu?! E, pa vodi ih, nek’ upoznaju i Mars. I ne vraćaj nazad!

Ne krijući da mu je drago, na prvom mestu zbog vaskolikog čovečanstva, što mu je plan spašen, na kraju našeg razgovora, uz veliki osmeh, Mask nam se pohvalio da je dobro prošao.

-Obećao mi je Alek da ću za male pare dobiti bulumentu zgubidana, bre!

 

 

Za ZICER, dr sleep…