PODELI

Velika međunarodna korporacija Rio Tinto spremna je da pomogne Srbima politički, ekonomski pa ako treba i vojno da stvore Veliku Srbiju pod uslovom koncesije na sve rudnike narednih 150 godina.

Predstavnici ove korporacije su saopštili da su nakon detaljnih analiza terena Zapadnog Balkana došli do zaključka da su Srbi na ovim prostorima autohton narod i da bukvalno svaki pedalj regiona arheološki svedoči da je sve to srpska zemjla.

– Mi ne želimo da vam otimamo dedovinu, kako su to činili vaši neprijatelji. Naprotiv, mi možemo da vam pomognemo da stvorite Veliku Srbiju i da se konačno ujedinite. Jedino što je naš uslov jeste da nam date koncesiju na sve rudnike u Velikoj Srbiji na narednih 150 godina a mi sa svoje strane obećavamo ne samo da ćemo vam sačuvati ekologiju već i suverenitet i integritet države. – poručeno je iz ove velike korporacije Srbima.

Na ovaj predlog predstavnici sve tri srpske države su reagovali različito. Dok je Milorad Dodik odmah prihvatio sve predloge uz uslov da mu se od rudne rente isplaćuje godišnje 1%, Vučić je postavio nekoliko uslova. Jedan od Vučićevih uslova je da on nastavi da bude predsednik te nove srpske države. Zdravko Krivokapić je tražio malo veći procenat rudne rente i mogućnost dualnog identiteta ili makar ključne funkcije za svoje ljude u ogranku ove korporacije za Balkan.

Do zaključenja ovog broja odgovor na ove uslove iz Rio Tinta još nije stigao.