PODELI

 

 

Volimo kad vidimo popularne i slavne ličnosti u crtanim serijama koje pratimo. Takođe, uvek nas fascinira kad njihovi autori u neku od epizoda inkorporiraju događaje koji će se tek desiti u našoj bliskoj ili malo daljoj budućnosti.

Među brojnim predviđanjima iz crtanih filmova, a koja su se zapravo i ostvarila, najpoznatije je svakako predviđanje Simpsonovih da će Donald Tramp postati predsednik SAD. Međutim, jedno drugo predviđanje koje je ovih dana počelo da se obistinuje ozbilnjo preti da mu preotme svu slavu.

Naime, reč je o predviđanju iz američke hit crtane serije „Rik i Morti“, a koje je izrekao niko drugi do Vojislav Šešelj.

Svima u Srbiji je dobro poznata činjenica da se gospodin Šešelj pojavio u trećoj epizodi druge sezone ove izuzetno popularne američke animirane naučno-fantastične serije za odrasle. Mediji su pre koju godinu na sav glas objavili da se u epizodi „Auto erotska asimilacija“ pojavljuje Vojislav Šešelj, ali su pri tome slagali da je njegov lik imao samo sporednu ulogu.O tome da su prećutali njegovo predviđanje ne treba trošiti reči.

Istina je sasvim drugačija i ona ovih dana izlazi na videlo. Mi vam otkrivamo kakvu jeulogu imao gospodin Šešelj i od kolike je važnosti za ceo svet njegovo predviđanje.

U pomenutoj epizodi, glavni likovi serije – cinični ludi naučnik Rik Sančez i njegov dobrodušni, ali malo izgubljeni unuk Morti Smit, putujući svemirom svraćaju na planetu Sirijus B, gde se upoznaju sa šarmantnim i romantičnim službenikom u kome čuči istinski genije Crvenim Vojvodom, tj. Vojislavom Šešeljom.

Uverivši se da se radi o dobrim i čestitim zemljanima, Crveni Vojvoda im otkriva da će se u skorijoj budućnosti u SAD pojaviti čovek koji će svim Amerikancima zaposesti umove i polako im oduzimati sposobnost samostalnog rasuđivanja. Saopštava im da će taj čovek doći iz Srbije, a da će kontrolu i „um košnice“ nad Amerikancima ostvariti suptilnim aplaudiranjem u njihovom neposrednom okruženju, pretežno iza leđa osobe čijim umom želi da zagospodari.

Spazivši strah i paniku na licima Rika i Mortija, Crveni Vojvoda ih umiruje rečima da nemaju razloga za brigu. Nakon ove dobrođudne intervencije, Amerikanci će postati bolji ljudi, prave demokrate. Izmenjene svesti, oni će sa gađenjem odbaciti svoju tužnu prošlost i početi život iz početka. A prvi korak u tom pravcu će biti obnova prijateljstva sa najstarijim narodom na svetu. Nakon ovih umirujućih reči oni se, izljubivši se tri puta, rastaju.

Ova epizoda je emitovana 9. avgusta 2015. godine. A koliko juče iz SAD se oglasio naš ambasador Marko Đurić. Javlja nam da su odnosi Srbije i SAD u konstantnom usponu i da uskoro možemo očekivati pismo podrške dodatnom unapređenju odnosa dve zemlje koje će potpisati značajan broj članova američkog Kongresa.

U svom obraćanju javnosti, naš ambasador se pohvalio da u ovom trenutku imamo dvostruko više prijatelja nego pre samo godinu dana, kada je on počeo sa intezivnim pridobijanjem članova Kongresa i Senata za srpski Kokus.

I ako se pohvalio. Bravo, Marko Srbine! Zaslužio si veliki aplauz. Naravno, veliki aplauz je zaslužio i Crveni Vojvoda, tj. gospodin Šešelj za svoje predviđanje koje se u potpunosti obistinulo. Baš veliki aplauz. Velik skoro kao Velika Srbija.

 

 

Za ZICER, dr sleep…