PODELI

 

 

 

Očekujte neočekivano. Tako bi se ukratko mogli opistai svaki izbori u Srbiji. Razlog tome je, iako se nalazi duboko u našim korenima, očigledan svima. Srbi vole izbore. Vole da se dele i prebrojavaju. Takav smo narod.

A budući da su i oni sastavni deo našeg naroda, takvi su i našipolitičari. Ako je to moguće, oni izbore vole još više.Političari koji se nadmeću na njima zarad dobrog rezultata i pobede spremni su na stvari kojih se „obični“ ljudi nikada ne bi setili.

Promenom sopstvenog imena zbog izborne liste Borko Stefanović je 2016. godine podigao visoko lestvicu kada je u pitanju ludost na koju su spremni političari samo da bi učestvovali na izborima.Od tada niko se nije približio ovom poduhvatu, a kamoli ga nadmašio.

Međutim, kako to obično i biva, pripremajući se za izbore koji nas očekuju na proleće, šampion je oborio svoj rekord. Evo šta je gospodin Stefanović promenio ovog puta i kako je došao na tu ideju.

-Šetam je gradom i osluškujem kako građani komentarišu necivilizacijski napad na Mariniku. Čujem, velika većina njih veli, gde, bre, nju da napada po nacionalnoj osnovi. Rumuni su nam jedini iskreni prijatelji u okruženju. Nikad sa nama nisu ratovali. Pa, to što je Rumunka, to joj je jedina svetla tačka. Ej, svetlu tačku da napada.

Nakonstataciju našeg novinara da je tako nešto bilo savim očekivao, jer su Rumuni zaista naši prijatelji i da zbog toga ne bi trebao da se iznenađuje, gospodin Stefanović se složio, a zatim nastavio:

-Nisam se iznenadio, ali mi je to dalo odličnu ideju. Što i ja ne bih imao bar jednu svetlu tačku? Svetlu tačku koju mi ne bi osporili ni politički neprijatelji. To bi baš bilo lepo. I tako ja reših da postanem Rumun, bre! Kad sam već menjao ime, mogu valjda i nacionalnost…

Na samom kraju razgovora pitali smo gospodin Stefanovića da li to znači da je promenio i prezime, na šta je on potvrdno odgovorio i poverio nam se šta konkretno očekuje od ove promene.

-Marinika pravi super listu kandidata, valjada će malo pogurati svoje. I kod nas Rumuna važi: ko će koga, ako ne svoj svoga. Nadam se da ću se u prvih 30 na listi, jer teško da će nam režim pokloniti više poslaničkih mesta, naći i ja – Borko Stefanesku.

 

 

Za ZICER, dr sleep…