PODELI

 

U vikendu iza nas održana je svečana akademija Srpske napredne stranke (SNS). Ona je organizovana povodom 13 godina od osnivanja najveće stranke u Srbiji. Velelepno zdanje Štark Arene nije bilo dovoljno veliko da se u njega uguraju svi dovezeni građani, te su oni koji su ostali napolju morali da se zadovolje praćenjem svečanog programa preko video bima.

Upravo ovo okupljanje velikog broja ljudi u zatvorenom prostoru za vreme nepovoljne epidemiološke sitacijezlonamerni mediji su videli kao jedino bitno. Prenebregavajući činjenicu da su se i skoro svi članovi Kriznog štaba nalazili u sali (sic!), neznatan broj njih je primetio da na rođedanskom slavlju nije bio prisutan Tomislav Nikolić.

Pošto izostanak osnivača i prvog precednika stranke nama nije mogao da promakne, nazvali smo gospodina Nikolića i upitali ga da li je tačno da ga je njegovo dete, evo sad već tinejdžer, izostavilo sa spiska zvanica.

-To vas zanima. E, pa rećiću vam. Tačno je. Nisu me zvali. Ali, i da su me zvali, ja ne bih došao…Uta-uta-uta-ta!

Nerazumejući ovo poslednje i misleći da su u pitanju smetnje na vezi, okrenuli smo nulu i ponovili pitanje.

-Nisu me zvali, ponovio je gospodin Nikolić, a zatim i dodao, zato što smo se tako dogovorili.

Zamolili smo nekadašnjeg precednika Srbije da nam to malo pojasni, a on nam je rado izašao u susret.

-Vi znate da sam ja odličan poznavalac narodnih običaja, verovanja i sujeverja. Poznato vam je i da sam ovlašćeni tumač proročanstva Tarabića. A pošto me često u vašem listu zovete Toma the Undertaker, zbog mog nekadašnjeg posla, znate da sam dobro upućen i u onostrani život. Pa, kako ja pored sveg tog znanja da odem na 13. rođendan, pitam ja vas?!

Dodavši da je opšte poznato da se 13. rođendan stranke ne slavi uz halabuku, jer to može prizvati lošije rezultate na budućim izborima, Tomislav Nikolić nam se pojadao da je savetovao Aleksandra Vučića da na proslavu pored njega pozove još samo par drugova iz Službe, ali da on nije hteo da ga posluša. Progutavši knedlu, gospodin Nikolić je završio razgovor sledećim rečima:

 

-Eee, da su me zvali…šmrc…

 

 

Za ZICER, dr sleep…