PODELI

Američke diplomate i špijuni sve su više izloženi napadima “nepoznatih napadača” uz pomoć tehnologije koja, kako pretpostavljaju zvaničnici i naučnici, koristi neku vrstu “usmerene energije”.

Misteriozni napadi koji izazivaju neobjašnjive zdravstvene probleme – vrtoglavicu, zamor, glavobolju, mučninu, anksioznost, kognitivnu disfunkciju i gubitak pamćenja – naterali su nekoliko CIA agenata da se povuku iz Srbije.

– Svaku od prijava napada tretiramo ekstremno ozbiljno i staramo se da službenici koji su napadnuti dobiju svu neophodnu negu i podršku,- rekao je portparol Stejt Departmenta.

Prema podacima sa kojima barata Američka administracija, do sada je pogođeno oko 200 vladinih službenika širom sveta.

Neki od karijernih diplomata ali i špijuna, nevoljno pristaju da preuzmu dužnost van Sjedinjenih Država, navodi izvor WSJ-a.

– Nema sumnje da je u pitanju Vlaška magija. To je najjača magija na svetu a simptomi koje opisuju CIA agenti, koji su se susreli sa ovim misterioznim napadima, su upravo istovetni simptomima koje izaziva ova magija. – rekao je doktor Džejms Đordano, profesor neurologije na Univerzitetu Džordžtaun, koji savetuje Vladu SAD-a povodom neuroloških napada.

Stejt department za sad nema rešenje za ove napade jer se naučno ne može dokazati postojanje Vlaške magije ali kako navodi Vol strit džornal, Amerika će preduzeti sve potrebne mere da zaštiti svoje agente. U tu svrhu su angažovani vrhunski Vudu magovi i pojedini istaknuti indijski gurui, no za sad nisu uspeli da pruže adekvatnu zaštitu od Vlaške magije.

– Pokušali smo da angažujemo i poznavaoce Vlaške magije, kako bi nam pružili potrebne informacije i sredstva za odbranu od ovih misterioznih napada ali niko od njih nije hteo da sarađuje sa našim službenicima. -navodi doktor Džejms Đordano.