PODELI

Zicer je na godišnjicu slavne revolucije potražio one koji su bili u prvim redovima da nam posvedoče o tim slavnim danima i njihovim slavnim očekivanjima.

Obično ovaj datum deli Srbiju, ali nakon teksta koji je pred vama videćete da je to bez osnova. Nekada revolucionari budu zaboravljeni. Naši heroji petooktobarske revolucije definitivno  nisu zaboravljeni. Oni su i dalje u prvim borbenim redovima za bolje sutra, čekajući neki  budući 6. oktobar.

Nenad Čanak

Zicer je otišao u posetu Nenadu Čanku, žrtvi tranzicije i brendiranom autonomašu. Gospodina Čanka smo našli na potezu između Hepi televizije i Pinka. Nenad kaže da je zadovoljan onim što mu je naša borba dala. Srbiji je krenulo bolje, došla je demokratija, a ukinuta je diktatura, tvrdi Čanak. Dodaje i da će pobeda biti konačna kada priznamo nezavisnost obe srpske pokrajine. Takođe kaže da se divi Milu Đukanoviću, žrtvi Slobine tiranije, koji je morao da krije privatnu imovinu po raznim ofšor kompanijama, a da to, s obzirom na ogromno bogatstvo, uopšte nije lako.

Čedomir Jovanović
Ekipa Zicera je za svaki slučaj obukla zaštitne kostime i odelo pošto je vođa revolucije ovih meseci sklon izlivima nasilja. Čedu smo našli kako kači oglas da prodaje Fidelinku, u društvu njegovih telohranitelja. Jovanović se sa setom priseća tih dana:

– Bilo je teško. Bio sam krezava sirotinja kao što su Srbi sad, ali eto, može se uspeti i u ovoj državi, pred kojom još uvek stoji priznanje кosovske realnosti, genocida u Srebrenici i koju čekaju NATO integracije. – rekao je Čeda i potom je bio odsutan pola sata držeći podignut čekić uvis kojim je zakucavao plakat, kao kakav stari bolješevički revolucionar. Čedu smo brzo potom napustili, za svaki slučaj…

 

Dragan J. Vučićević

Novinari su kao i uvek i tog petog oktobra bili na prvim linijama, dajući sebe za slobodu i revoluciju. Dragan je taj dan nosio majicu Otpora i snimao scene paljenja Skupštine.

– Bilo je gadno, ŠOКANTNO FOTO plus VIDEO. Dragan Đilas je taj dan uništio i ubijao Srbiju. Žuti ološ je uzeo sve što je valjalo od Srbije, i sada žele da se vrate na vlast da nastave pljačku.- rekao je Dragan.

Кada smo Draganu skrenuli pažnju da je i on bio prvoborac petog oktobra zamolio nas je da napustimo kancelarije „Informer“a i, da je jasno ko nas plaća da mrzimo Srbiju.

 

Marko Đurić

Sledeći heroj naše revolucije je otišao tamo gde je ona i počela. Razgovor sa našim ambasadorom i šmekerom sa pravnog fakulteta započeli smo u kancelariji ambasadora Srbije u Americi.

Marko kaže da je to bila pobeda 5:0 Srbije nad diktaturom i da je taj dan tapšao i trčao do iznemoglosti i na taj način se zahvaljivao sudbini što je konačno došlo do demokratskih promena koje su kao vihor zahvatile i našu državu i društvo.

 

Goran Vesić

Jedan od lidera promena je svakako bio Goran Vesić. Najbliži saradnik DOSa, beskompromisni borac za Beograd i Srbiju. Goran nam je rekao da sada gleda drugim očima na čitavu revoluciju.

-Кoliko je tada fasada oštećeno, asfaltiranog puta uništeno, ali danas uređujemo i sređujemo Beograd da bude lepši, bolji i napredniji i to je prosto tako.- rekao je Vesić.

Čačak
Ekipa Zicera je pokušala da uzme izjavu i od Velimira Velje Ilića pa smo sa tom namerom otišli u Čačak. Velja nas je dočekao uz psovke i osmehe, zamolio nas da se priključimo njegovoj godišnjoj degustaciji rakije pošto je takav običaj.

-Vesna Pešić pije vinjak. Pijemo u dva slučaja kada je peti oktobar i kad nije he he- dobacio je Velja.

Hrabra ekipa Zicera je nažalost pala na Veljinu prepečenicu, te nije uspela zapamtiti reči našeg heroja. Pokušali smo naknadno da kontaktiramo Mlađana Dinkića, Labusa i ostale ali smo ostali uskraćeni za njihove izjave, možda i stoga što smo poneseni Veljinim veselim duhom nekima rekli da ćemo ih nagnati a drugima da su lopovi. U svakom slučaju, redakcija Zicera smatra da 5. oktobar treba definitivno uvrstiti u državne praznike, ako ni zbog čega drugog onda zbog Veljine prepečenice. Živeli!