PODELI

Nakon što je dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke stigao u Beograd, Staša Zajović je završila u bolnici. Trenutno je van životne opasnosti ali stanje joj je i dalje kritično. Više o tome otkriva nam njen prijatelj iz organizacije Žene u crnom Miloš Urošević koji je želeo da ostane anoniman.

–Stašica je, kao i mi žene iz organizacije, apsolutno zgrožena dolaskom te individue ovde, a naročito činjenicom da je dobio orden od Vučića. Zbog toga smo otišli na grupnu meditaciju u šumu da operemo čakre. Stašica je jedina krenula da daje intervjue za Danas, Novu S i da dosta piše. Pretpostavljam da je to dosta iscrpelo. – priča Miloš i nastavlja:

–Doktori kažu da je nešto sa živcima problem, ja stvarno ne znam. Ona je u dosta teškom stanju, preznojava se i bunca, pominje Srebrenicu, Kusturicu, Handkea… jednoj sestri je zazvonio telefon melodijom “Ide Mile lajkovačkom prugom” i Stašica je počela da vrišti, morali su da je sediraju. Sumnjamo da ta sestra radi za nekog, verovatno Vučića. Svi sa zebnjom očekujemo dalje vesti o Stašici – završio je vidno potrešen Miloš.

Danas