PODELI

Lider SPAS Aleksandar Šapić odlučio je da proda Tita na predstojećoj javnoj aukciji koja će biti online. Sav prihod od prodaje biće usmeren na novi projekat koji za sada ne želi da otkriva.

– Mislim da je konačno došlo vreme da raskrstimo sa titoističkom prošlošću Srbije. Vreme je da se okrenemo modernim vremenima i članstvu u Evropskoj uniji – ističe Šapić.

– Ja lično smatram da Tito nije bio previše dobar predsednik ali moj lični stav zaista nije razlog. Jednostavno Tito nema potrebe da više boravi u Kući cveća. Taj celokupni prostor može biti iskorišćen za bolje investicije. Osim toga, smatram da će nam prodaja Tita doneti mnogo novca.

Interesovanje je veliko. Kinezi za sada pokazuju najveće interesovanje za kupovinu Tita ali i Waltera, mada su i članovi Komunističkih partija Kube i Južne Amerike takođe najavili učešće. Sve se više prijavljuju i poznate ličnosti ali i pojedinci iz sveta medija i kulture. Očekujemo veliki odaziv i dobru cenu –završio je Šapić.

Aukcija je zakazana za 25. maj u najstarijoj britanskoj aukcijskoj kući Sotheby’s, koja se prvenstveno bavi prodajom antikviteta i čije ponude neretko premašuju višemilionske sume.