PODELI

Lideri zaraćenih strana Palestine i Izraela apelovali su na Srbe da smire tenzije i prestanu da se sukobljavaju na društvenim mrežama i po kafanama zbog najnovijih dešavanja u Izraelu.

Srbi su se, naime, podelili na društvenim mrežama i po kafanama te jedni smatraju da je Izrael u pravu dok drugi misle da su Palestinci u pravu.

Deo Srba optužuje Izrael da vodi nefer borbu protiv Palestinaca koji se, eto jadni, brane praćkama. Dok drugi deo Srba smatra da Izrael ima legitimno prava da interveniše na svojoj teritoriji kao recimo Srbi na Kosovu, te da su Palestinci teroristi poput UČK.

Sukob Srba na društvenim mrežama izazvao je prevelike tenzije na internetu. Palestinci i Izraelci su se zabrinuli zbog ovog unutrašnjeg srpsko-srpskog sukoba.

U zajedničkoj izjavi za mediji lideri razaćenih strana Izraela i Palestine apelovali su na međunarodnu zajednicu da smiri Srbe jer strahuju da bi ovako podeljeni i sukobljeni Srbi mogli doći u Izrael kao dobrovoljci te izazvati još veći haos i konflikte između Palestine i Izraela.