PODELI

Tokom rutinske kontrole saobraćajne policije u Beogradu juče je zaustavljen vozač u blizini Cetinjske ulice zbog prekoračenja brzine. Vozač kod sebe nije imao dokumenta te je policija pristupila alkotestu koji je pokazao neverovatnih 2.3 promila alkohola u krvi. Vozač se pravdao da je dokumenta zaboravio jer je žurio na dodelu Ninove nagrade čiji je navodno on dobitnik.

Policija je zatražila dokumenta ili bilo kakav dokaz kojim bi vozač potkrepio svoje tvrdnje. Pominjao je neki roman „Kontraendorfin“ na šta je policija potražila barem taj roman na uvid međutim vozač ni to nije imao, stoji u službenom policijskom izveštaju. Daljim pretresom vozila nađena je flaša vinjaka. Nakon toga vozač je priveden u stanicu policije gde je ostavljen 24 sata u pritvoru na trežnjenju.

Vozač je pored pritvora od 24 sata, dobio 12 kaznenih poena, novčanu kaznu i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 meseca. Policijac sa lica mesta kaže da ovo nije bio prvi incident takve vrste sa tim vozačem i da su ga prepoznali i ranije kao lice koje često pravi saobraćajne prekršaje i uvek insistira na tome da je pisac, što njih uopšte ne zanima niti ulaze u to.