PODELI

Večeras se navršava tačno tri godine od kako je Nikola Kojo demonstrativno izjavio kako će napustiti Srbiju. Razlog je bio nepodnošljivi teror koji se sprovodi nad svim građanima Srbije a nad njim posebno. Podršku su mu pružili tada Dragan Bjelogrlić, Bojana Maljević, Ivan Ivanović. Zoran Kesić, Marko Vidojković ali i mnoge druge javne ličnosti.

Od tada već tradicionalno Nikola Kojo je i ove godine dvadeseti jubilarni put, napustio Srbiju istakavši da ovaj put stvarno odlazi i da mu je dosta svega.

Povodom ovog mini-jubileja sada se već tradicionalno svake godine obeležava ovaj značajan datum po Srbe i Srbiju. Posle male zakuske, na video bimu se prikazuju sve uloge Nikole Koje i pokušaji političkog angažmana da Srbiji konačno bude bolje. Po priči organizatora i učesnika, uvek je svečano i dostojanstveno. Kažu da su radnici, trgovci i zanatlije iz unutrašnjosti uvek najviše pogođeni i da neretko plaču posle projekcije. Ceo događaj je upriličen i sjajnim muziciranjem bendova iz emisija Zorana Kesića i Ivana Ivanovića a na repertoaru su pored mnogih stranih numera i EKV tribjut i klasična muzika.

Nažalost ove godine zbog situacije sa virusom, organizatori ističu da će ceo događaj biti upriličen online preko Zoom-a, ali da se očekuje uključenje puno estradnih umetnika koji su i dalje u Srbiji. Prisutne će zabavljati bend Artan Lili a tačno vreme početka će biti naknadno objavljeno.