PODELI

U potresnoj ispovesti lidera SPS za Zicer Ivica Dačić otkrio kako mu se na Bogojavljanje javio Vučić i otkrio mu tajnu svog uspeha.

– Dugo sam bio nevernik ali sam prilikom poseta crkvi simulirao da znam red i običaje. Prosto morao sam zbog svog društvenog položaja. – započinje svoju potresnu ispovest Dačić. – Znate, mi smo bili na vlasti od ′46. pa evo skoro sve do prošle godine. A onda je sve krenulo nizbrdo. Cele godine sam razmišljao gde sam pogrešio i nisam mogao da shvatim. Sve smo odradili kao i do sada. Pozivali smo jugogerijatriju da ostane na Titovom putu i da glasa za nas jer smo mi jedini istinski naslednici KPJ, ali džaba, ništa nije pomoglo.– objašnjava Dačić.

– Slučajno sam na Bogojavljanje uveče oko ponoći izašao na terasu i pogledao u nebo i zapitao se šta se to dešava sa nama Socijalistima. Tog momenta me je nazvao Vučić na telefon i rekao mi kratko: Krštenje, pričešće, poseta Hilandaru, cedulja za pomen na proskomidiji –to je tajna uspeha. – zaključio je svoju potresnu ispovest lider SPS Ivica Dačić. Ivica je na poklon dobio i brojanicu oko vrata koju od tada nosi sakrivenu od očiju javnosti.