PODELI

Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (eng. HAARP), investicija vredna 80 miliona evra čiju je izgradnju pokrenula administracija Franje Tuđmana 1996. godine na tajnoj lokaciji danas je proglašen najboljim HAARP projektom na svetu.

Program HAARP američki je vojni program koji je osmišljen još 80-ih godina prošlog veka kako bi izazivao prirodne katastrofe na neprijateljskim područjima i tako olakšavao vojne prodore američkoj vojsci. Iako njegov uticaj na izazivanje prirodnih katastrofa američka vojska nikada nije potvrdila, niko ne može osporiti poveznice između pokretanja HAARPA u Srbiji sa dolaskom Aleksandra Vučića na vlast ili u Bosni nakon kojeg su se pojavili Bosanci u politici.

Zanimljivo je dodati kako američka vojska uopšte nije imala nameru instalirati HAARP u Hrvatskoj, no kada je na vlast došao HDZ shvatili su kako ova zemlja ima veliki talent za prirodne katastrofe, stoga su odlučili instalirati i jedan pogon na našem tlu.

HAARP je vrlo brzo počeo sa radom, no budući da su zemlju i pre njegovog pokretanja pogađale brojne katastrofe, teoretičari zavere su počeli tvrditi kako se katastrofe u Hrvatskoj događaju same od sebe a da HAARP ovde služi samo za istraživanje gornjih delova zemljine atmosfere. Zbog takvih uverenja naši su teoretičari zavere godinama bili izbacivani iz svetskih foruma i stigmatizovani čak i u ravnozemljaškim grupama.

No, pre tri nedelje se sve promenilo. Nakon što su senzori zabeležili povišen nivo aktivnosti u visokofrekventnom zračenju na HAARP-ovom polju – isplivala je afera ministra Kuščevića, a to je jednostavno bio argument kojeg su čak i članovi Živog zida morali prihvatiti, te su priznali uticaj hrvatskog HAARP-a na prirodne katastrofe u Hrvatskoj.

Tada je otvoren prostor te je mešovita komisija sastavljena od tri antivaksera, dva ravnozemljaša i jednog Mislava Kolakušića pobrojala sve prirodne katastrofe koje su zadesile Hrvatsku od 1996. godine, a brojke su pokazale ono što su svi već dugo sumnjali, hrvatski HAARP je najuspešniji na celom svetu.

(Izvor: newsbar.hr)