PODELI

Nakon razornog zemljotresa koji je danas pogodio područje kod Petrinje u Hrvatskoj, hrvatski zvaničnici su uputili zvaničan dopis evropskim institucijama u Briselu sa hitnim apelom da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekine pominjanje Hrvatske u bilo kom kontekstu!
Oni navode sve dosadašnje nesreće koje su se događale odmah nakon čestitki i lepih želja predsednika Srbije Hrvatskoj. Podsetimo, Aleksandar Vučić je poželeo sreću i ponudio pomoć hrvatskoj Vladi u borbi protiv epidemije Korone, nakon čega je Hrvatska dobila najveći broj zaraženih u regionu. Nakon toga su usledili parlamentarni izbori zvaničnog Zagreba na kojima je Plenkoviću među prvima zvaničnu čestitku uputio Aleksandar Vučić da bi nakon toga Zagreb zadesio razorni zemljotres da bi im se sada desio još jedan.
Oni ističu da su najpre odbijali da poveruju u moć uroka predsednika Srbije ali ističu da ovo prevazilazi granice slučajnosti i da je očigledno povezano sa tim.  U apelu zahtevaju kao članovi Evropske unije da zvanični Brisel zabrani izgovaranje reči „Hrvatska“ i „Hrvati“ predsedniku Srbije jer su iskreno uplašeni.