PODELI

U sarajevskom naselju Kobilja Glava, nakon skoro 3 meseca potrage, pronađen je divlji taksista inicijala S.T. rođen 1972. godine. Njegov nestanak policiji je prijavljen početkom avgusta meseca.
Taksista je pronađen danas, u ranim jutarnjim satima, u svom putničkom automobilu marke Volkswagen. Kada je policijski službenik otvorio vrata taksi vozila, na zadnjem sedištu nalazila se i francuska državljanka rođena 1957. godine u Bordeauxu. Ona je prilikom saslušanja izjavila da je S.T. već tri meseca vozi od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do hotela Holiday.
Taksista je istražnim organima priznao kako je mušteriju namerno vozio zaobilaznim putevima da bi od nje izvukao što više novca za vožnju. Policijska patrola je taksistu pronašla sasvim slučajno, kada mu je zbog nestanka goriva automobil stao na raskrsnici. Identitet taksiste potvrdili su članovi njegove uže porodice – supruga, sin i kćerka. S.T. je priznao da je spornu vožnju nameravao produžiti barem za još deset do petnaest dana ali na bankovnoj kartici nije više imao novca za gorivo. Navodno je i mušterija poslednjih dana postala nestrpljiva i preterano uznemirena.
Francuskinja L.A. izjavila je kako je nakon 2 meseca vožnje posumnjala da nešto nije u redu. Kada joj je postalo sumnjivo što vožnja od aerodroma do hotela traje toliko dugo, zatražila je objašnjenje od taksiste. On ju je uveravao da je zbog gužve u saobraćaju prisiljen voziti zaobilaznim putevima.

Life.ba